Egészséges finomság
Ellenállhatatlan, nehéz abbahagyni az evését, de egy félre tett teszt szelet megmutatta, hogy a sütés után 4 nappal is tartotta az állagát.
A gesztenyelisztet elvileg ugyanolyan arányokban lehet használni, mint a finomított fehér lisztet és hasonlóan viselkedik. Nagyon jó alap palacsintákhoz is, az íze pedig nem feltűnően gesztenyés.
Hozzávalók:
• 5 tojás (nagy méretűek)
• 4 evőkanál porrá őrölt eritrit vagy Xilit és eritrit keveréke
• 3 evőkanál gesztenyeliszt
• 1 evőkanál keserű kakaópor
• csipet só
• fél zacskó sütőpor
• pár csepp rumaroma
• ízlés szerinti mennyiségben cukrozatlan barackbefőtt, apró darabokra vágva
• darabolt dió
• tetejére eritrit
Az "evőkanál" csak enyhén púpozottat jelent.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
1. Egy közepes méretű tepsit (kb. 20x30) alját kibéleljük sütőpapírral (kis zsiradéktól odaragad).
2. A tojásokat ketté választjuk.
3. A tojásfehérjét + egy csipet sót kemény habbá verjük.
4. A tojássárgáját is felverjük a hozzáadáott cukorral.
5. Hozzákeverjük a gesztenyelisztet (+sütőport), a kakaóport, a rumaromát (habverővel, legyen habos)
6. Beleforgatjuk a tojásfehérjét.
7. A tepsibe öntjük, elegyengetjük.
8. Megszórjuk a barackkal és dióval (ne tegyünk rá túl sokat, különben a súlya lehúzza a tésztát!!)
9. A forró sütőbe toljuk, 5 perccel később visszább vesszük a hőfokot, kb. 160 fokra.
10. Kb. 20-23 perc alatt készre sül.
11. Meg lehet szórni ízlés szerint eirtrittel, Xilittel vagy más édesítőszerrel.
Várjunk kicsit, amíg kihűl, majd még melegen várjuk körbe. Könnyen le fog válni. Várjunk most, míg teljesen kihűl! Könnyű volt kiemelnem is fordítás nélkül, egyáltalán nem tört meg.
Vigyázzatok, mert olyan puha, hogy könnyű összenyomni :)
Ha kihűlt, folpack alatt napokig puha marad, szeletelve is.
Jó étvágyat hozzá!
Szerző:
Borbély Angi – Angelocska
Angelocska – Workout Girl