
A méz egésszégügyi hatásai
A cukor az cukor. És a méz (többnyire) is cukor. De ha választani kell a kettő között, egészségügyi szempontból sokkal jobb a méz.
A szervezet az elfogyasztott ételt glükózzá alakítja át, hogy energiaként használhassa. A szénhidrátot nehezebben bontja le a szervezet. Amit a szervezet nem használ, azonnal tárolni kezdi a zsírban. A méz szintén cukor, de csak mintegy 30 százaléka a glükóz és a kevesebb, mint 40 százalék a fruktóz. (a cukor 50-50%). A méz keményítőtartalmú rostot is tartalmaz.
A méz a leghatékonyabb természetes energiaforrás.
A méz nyomelemeket, ásványi anyagokat, valamint vitaminokat is tartalmaz. Ezek mértéke függ a növényektől, amelyekből a méh gyűjtötte.
A méz nem tartalmaz tartósítószert vagy más adalékot.
Semmit ne vigyél túlzásba, ami édes! S választanod kell a cukor és a méz között, akkor a mézre essen a voksod!
Forrás: http://www.huffingtonpost.com/, www.wikipedia.org
KAPCSOLÓDÓ

A vashiány 9 nem ismert jele

A fokhagyma, és a benne rejlő...

A foghiány nemcsak esztétikai...
További cikkeink – kattintson a részletekért!
- 8 fontos szűrővizsgálat, amin minden cukorbetegnek rendszeresen részt kellene vennie
- 5 apró és könnyű változtatás, hogy a diéta hatékonyabb legyen
- A mák, mint csodaszer!
- Napi 8 pohár vízzel így alakul át a szervezeted!
- A bükki füvesember üzenete a betegségek és a lelki egyensúly kapcsolatáról
- A kamillavirág ezer arca
- A 4 legjobb hajhullás elleni módszer
- A legjobb tippek gyermeked immunrendszerének erősítésére
- A 10 legerősebb, természetes antibiotikum!
- A játék, ami minden korosztály örök kedvence
- Egy HIV fertőzött teljesen kigyógyult a betegségből
- 10 gyógynövény, amit otthon is lehet termeszteni
- 10 jel, ami arra figyelmeztet, hogy AZONNAL igyál egy pohár vizet!
- Miért válasszuk a magánklinikákat? - 5 kiemelkedő előnye a magánklinikáknak
- Salaktalanítás sóval
- Segíts a hajadon, apró kis praktikákkal!