Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Rákkeltő a krumpli, ha hűtőben tárolod

Diabetes Portál


Szerző: fö


Rákkeltő hatású a krumpli, ha így tárolod

Anglia Élelmiszerbiztonsági Hivatala kutatásokat végzett, aminek eredménye, hogy ha így tárolod a krumplit, az rákkeltő lehet. Pedig a legtöbben így csinálják!

Rákkeltő a krumpli, ha hűtőben tárolod

Rákkeltő hatású a krumpli, ha így tárolod

A krumplit mindenki szereti, sütve, főve szinte bármilyen étel mellé kiváló párosítás lehet, de önmagában fogyasztva is tökéletes. Nemrég egy kutatás eredményeként nagyon fontos dolog derült ki a krumpliról, amit az egészségünk megőrzése érdekében jobb, ha mindenki tud! Az Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonsági Hivatal komoly kutatásokat végzett, amelyről a mirror.co.uk számolt be.

 

A kutatásból megállapítást nyert, hogy az emberek többsége a hűtőben tárolja a krumplit, ami egy hatalmas hiba. A hideg hatására ugyanis a krumpliban lévő keményítő cukorrá alakul át, amelyet tovább sütve, olajjal hevítve, egy akrilamid nevű szerves anyagot hoz létre. Az akrilamid a műanyagok és a festékek gyártásánál használt anyag, ami a szervezetbe jutva súlyos betegségeket okoz, valamint segíti a rákos sejtek kialakulását.




Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kapcsolódó tartalmak:

További cikkek ebben a témában

Népbetegségek - Szótár

Egészséges életmód

Az egészséges életmód, olyan életstílus fenntartását jelenti, mely során az egyén... Tovább

Terhességi csík

A terhesség alatt fellépő súlyváltozásból eredő csíkok a bőrön, melyek természetes... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0

Legfrissebb hírek

Így segíthet a technológia a fogászati szorongás enyhítésében Így segíthet a technológia a fogászati szorongás enyhítésében
Világszerte emberek ezrei rettegnek a fogorvostól. Egy 18 ezer fős, nemzetközi felmérésből...
Minden ötödik férfi potenciazavartól szenved! Minden ötödik férfi potenciazavartól szenved!
A drogokéval versengő potencianövelő piac és számos tudományos kutatás is bizonyítja,...
Még fél év után is kimutathatók CT-vel  a koronavírus okozta tüdőelváltozások Még fél év után is kimutathatók CT-vel a koronavírus okozta tüdőelváltozások
A hazai képalkotó diagnosztikai piac vezetője, az Affidea Magyarország még biztonságosabbá...
Gyakori hátfájás? Tehetsz ellene! Gyakori hátfájás? Tehetsz ellene!
A nap végére sok ember tapasztal hátfájást, ami aztán rendszeressé válik és megkeseríti...
Visszanézni, előre tekinteni Visszanézni, előre tekinteni
Bár úgy tűnik, hogy a modern társadalom nem hajlandó vagy képtelen tanulni a múltból,...
Az USA nagy többsége továbbra is fogékony a COVID-19 iránt: Tanulmány Az USA nagy többsége továbbra is fogékony a COVID-19 iránt: Tanulmány
A mintában vett 10 dializált betegből kevesebb mint egynél volt antitest az új koronavírus...
A Keto-diéta megvédi az egereket az influenzától A Keto-diéta megvédi az egereket az influenzától
Az alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étrend növeli a gamma-delta T-sejtek...
Szembenézve egy pandémiával, 1957 Szembenézve egy pandémiával, 1957
Maurice Hilleman mikrobiológus 1957-ben előre látta egy új influenza törzs globális...
Korona- és Nipah vírus Korona- és Nipah vírus
Ebben a cikkben a koronavírusról és a nipah vírusról lehet megtudni számos dolgot, ahogy...
A vírusoknak pandémiás potenciált adó jellemzők A vírusoknak pandémiás potenciált adó jellemzők
Számos tényező közrejátszik abban, merre billen a mérleg azt illetően, hogy egy vírus...
címkék: betegség, egészséges ételek, rák