
Csokoládé: enni vagy kenni?
Tejcsoki: A tejcsokoládé kakaótartalma legalább 25%, tejport minimum 14%-ban tartalmaz, ezen kívül kakaóvajat és cukrot is. A tejcsokoládé születését Henri Nestlének köszönhető, aki rájött, hogyan lehet a tejet sûríteni, így megvalósulhatott a régóta kísérletezett tejcsokoládé.
Étcsokoládé: kakaótartalma legalább 43%-os, de ideálisabb ha 55-75% közötti. A keserűcsokoládék kakaótartalma még magasabb, 85-90%. Minél magasabb a kakaótartalom, annál minőségibb termékről beszélhetünk. Bár e százalék fölött a csokoládéra már nem az édes íz jellemző.
Fehércsoki: cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd készítmény, ami bár nem csokoládé, a köztudatban mégis annak nevezik.
KAPCSOLÓDÓ

Milyen lehetőségekkel kábítanak el...

Egészségtudatos szálloda - Mit kell...

Miért segíthet a klíma az...
További cikkeink – kattintson a részletekért!
- Az orvosi hivatás legnagyobb kihívásai: erre készülj rezidensként!
- 5 figyelmeztető jel, hogy túl sok cukrot fogyasztasz
- Több páciens, kevesebb marketingzaj – így működik az online jelenlét, ha jól csinálják
- Az ülőmunka rejtett veszélyei – mit tehetünk ellene nap mint nap?
- Egészségügyi állások: A jövő biztos és értékes karrierje
- Szív- és érrendszeri problémáidon a szaunázás is javíthat!