Íme néhány példa
| 
				 E 200-203  | 
			
				 Szorbinsav és szorbát vegyületek  | 
			
				 Sajt, borok, aszalt gyümölcsök, gyümölcsszószok, díszítőanyagok  | 
		
| 
				 E 210-213  | 
			
				 Benzoésav és benzoátok  | 
			
				 Ecetes/savanyított zöldségek, alacsony cukortartalmú dzsemek és zselék, kandírozott gyümölcsök, féltartós halkészítmények, szószok  | 
		
| 
				 E 220-228  | 
			
				 Kéndioxid és szulfitvegyületek  | 
			
				 Aszalt gyümölcsök, gyümölcsbefőttek, burgonyakészítmények, bor  | 
		
| 
				 E 235  | 
			
				 Natamicin  | 
			
				 Sajtok és kolbászfélék felületkezelése  | 
		
| 
				 E 249-252  | 
			
				 Nitrit és nitrátvegyületek  | 
			
				 Kolbászfélék, szalonna, sonka, libamáj, sajt, savanyított hering  | 
		
Forrás: teszta.hu
Bár a tartósítószerek még mindig nélkülözhetetlenek a különféle és változatos élelmiszerekhez való hozzáférés biztosításához, érdemes tisztában lennünk a tartósítószerekkel.
KAPCSOLÓDÓ
              Milyen lehetőségekkel kábítanak el...
              Egészségtudatos szálloda - Mit kell...
              Az orvosi hivatás legnagyobb...
További cikkeink – kattintson a részletekért!