Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A tartósítószerek jelentősége hétköznapjainkban

Diabetes Portál


Szerző: Judit1234


Van amibe még nem került bele?

A tartósítószerek a nyilvános viták visszatérő témája, és valahányszor felbukkannak. Az élelmiszerek tartósítása  már sokszáz évre nyúlik vissza, mikor is az ember először használt sót (sózás) és füstöt (füstölés), hogy megállítsa a húsok és a halak romlását. Sajnos ma már túlzásba vitt ez a folyamat,  mai élelmiszerek elkerülhetetlen elemeivé váltak

Tartósítószerek mindennapjainkban

Van amibe még nem került bele?

Azért került be ilyen szinten az élelmiszer iparba, hogy fenntartsanak egy meglévő állapotot, vagy megelőzzenek egy lehetséges, kémiai, fizikai vagy biológiai tényezők általi károsodást. A tartósítás fő funkciója tehát, hogy késleltesse az élelmiszerek romlását és a csomagoláskori állapotot fenntartsa a fogyasztásig.

 

A tudatos emberi beavatkozás nélkül az élelmiszerek nagyon hamar megromlanának, így összeomlana az élelmiszer ellátás. Magával az elvvel semmi probléma nem lenne, a baj ott kezdődik, hogy az évek során az élelmiszer ipar átesett a ló túloldalára tartósítás és adalékanyag tekintetében. 




Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kapcsolódó tartalmak:

További cikkek ebben a témában

Népbetegségek - Szótár

Stressz

A stressz egy reakció a szervezet részéről, ami teljes mentális és testi készültséget vált... Tovább

Rendszeres mozgás

Olyan célzott mozgásforma elvégzése, melyet rendszeres időközönként végzünk el. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0

Legfrissebb hírek

Még fél év után is kimutathatók CT-vel  a koronavírus okozta tüdőelváltozások Még fél év után is kimutathatók CT-vel a koronavírus okozta tüdőelváltozások
A hazai képalkotó diagnosztikai piac vezetője, az Affidea Magyarország még biztonságosabbá...
Gyakori hátfájás? Tehetsz ellene! Gyakori hátfájás? Tehetsz ellene!
A nap végére sok ember tapasztal hátfájást, ami aztán rendszeressé válik és megkeseríti...
Visszanézni, előre tekinteni Visszanézni, előre tekinteni
Bár úgy tűnik, hogy a modern társadalom nem hajlandó vagy képtelen tanulni a múltból,...
Az USA nagy többsége továbbra is fogékony a COVID-19 iránt: Tanulmány Az USA nagy többsége továbbra is fogékony a COVID-19 iránt: Tanulmány
A mintában vett 10 dializált betegből kevesebb mint egynél volt antitest az új koronavírus...
A Keto-diéta megvédi az egereket az influenzától A Keto-diéta megvédi az egereket az influenzától
Az alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étrend növeli a gamma-delta T-sejtek...
Szembenézve egy pandémiával, 1957 Szembenézve egy pandémiával, 1957
Maurice Hilleman mikrobiológus 1957-ben előre látta egy új influenza törzs globális...
Korona- és Nipah vírus Korona- és Nipah vírus
Ebben a cikkben a koronavírusról és a nipah vírusról lehet megtudni számos dolgot, ahogy...
A vírusoknak pandémiás potenciált adó jellemzők A vírusoknak pandémiás potenciált adó jellemzők
Számos tényező közrejátszik abban, merre billen a mérleg azt illetően, hogy egy vírus...
Influenza Influenza
A SARS-CoV-2 járvány kitörése előtt a legtöbb virológus az influenzát értékelte a...
Mi az a bulimia? Mi az a bulimia?
Sokan fordulunk az ételhez, amikor magányosnak, unatkozónak vagy stresszesnek érezzük...
címkék: ásványi anyag, egészséges életmód, egészségtelen ételek