Hitek és tévhitek
Az E számok az Európai Unióban engedélyezett élelmiszer-adalékanyagok rövid jelölései.
A világháború után, az emberek városba költöztek, felgyorsult az élet,egyre több élelmiszerre volt szükség, Ez a folyamat hívta életre a tartósítószereket.
Bár a tartósítószerek még mindig nélkülözhetetlenek a különféle biztonságos és változatos élelmiszerekhez való hozzáférés biztosításához, érdemes tisztában lennünk a tartósítószerekkel.
Módjai:
- fizikai eljárás igénybe vétele: hőkezelés, szárítás sózás
- kémiai eljárásigénybe vétele: vegyszeres tartósítás
- erjesztés: tejsavas, alholos
KAPCSOLÓDÓ
Hogyan tud segíteni a dietetikus a...
Milyen lehetőségekkel kábítanak el...
Egészségtudatos szálloda - Mit kell...
További cikkeink – kattintson a részletekért!
- Az orvosi hivatás legnagyobb kihívásai: erre készülj rezidensként!
- Egészségügyi állások: A jövő biztos és értékes karrierje
- Fogimplantátum vs fogászati héj – mikor melyiket érdemes választani?
- Több páciens, kevesebb marketingzaj – így működik az online jelenlét, ha jól csinálják
- Az ülőmunka rejtett veszélyei – mit tehetünk ellene nap mint nap?